Evo kako građani mogu doći do otpisa dugova ili odgode ovrhe

Financijska agencija (FINA) je na svojim stranicama objavila sve informacije o otpisu duga najugroženijim stanovnicima Hrvatske.

Na posebno otvorenim internetskim stranicama sada možete pročitati sve o kriterijima za otpis duga odnosno odgodu ovrhe te mjerama za otpis duga odnosno odgodu ovrhe, kao što možete i preuzeti sve potrebne dokumente i obrasce.

Vladinim mjerama se zahvaćaju dugovi građana kojima su računi blokirani 360 dana i dulje, koji na dan 30.9.2014. godine imaju evidentiran dug do 35 tisuća kuna, a koji ispunjavaju jedan od dva kriterija:

Kriterij A – osobe koje ostvaruju pravo na jednu od naknada iz sustava socijalne skrbi (zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje, osobna invalidnina) ili

Kriterij B – osobe koje ostvaruju prosječne primanja do 2.500,00 kuna za samca odnosno 1.250,00 kuna po članu kućanstva, a koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive i nemaju u vlasništvu drugu imovinu koju bi mogla koristiti ili prodati bez ugrožavanja osnovnih životnih potreba.

Više o otpisu dugova pročitajte OVDJE.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije