Grad M. Središće je siguran za život, jedino kamioni narušavaju idilu

U srijedu je u Gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće održan radni sastanak Vijeća za prevenciju Grada Mursko Središće, koje je na dnevnom redu imalo razmatranje i donošenje mišljenja o stanju u prometu na području grada i prometnu problematiku.

Sastanku su nazočili te dali svoj doprinos raspravi i zaključcima, gradonačelnik Dražen Srpak, načelnik PP Mursko Središće mr.sc. Miljenko Vrbanec, kontakt policajac Ivica Maltarić, predstavnica Centra za socijalnu skrb Alenka Bilić, komunalni redar Dragutin Belše, predstavnik romskog naselja Sitnice Milorad Mihanović te Zlatko Rihtarec i Stjepan Mesarić, predstavnici medija u vijeću.

Svi oni su se složili kako je stanje sigurnosti na području grada puno bolje nego prije godinu dana, te da je potrebno i dalje činiti sve napore kako bi ono bilo na još višoj razini. Kada je riječ o prometnoj problematici ona je i dalje dosta teška, poglavito kada je riječ o prometovanju teretnih vozila, čije često puta prebrzo kretanje narušava u biti pravu gradsku idilu.

Po prvi puta se govorilo o prometovanju plovila na rijeci Muri, te je istaknuta potreba što bržeg profunkcioniranja izgrađene ne javne rasvjete u naselju Sitnice. Na sastanku je rečeno kako rijeka Mura postaje sve atraktivnija pak se očekuje i povećanje broja plovila na njoj, poglavito u proljetnim, ljetnim i jesenjim mjesecima.

Rečeno je kako Murom mogu slobodno ploviti samo registrirana plovila, a policija i komunalno redarstvo će voditi skrb o poštivanju prometnih propisa na Muri, na čijem se jednom dijelu još uvijek nalazi državna granica. Kada je riječ o državnoj granici, na sastanku je rečeno kako se od 1. srpnja ove godine može dogoditi ukidanje “šengena” što će značiti još snažniji i veći promet vozila kroz Mursko Središće.

Gradonačelnik Srpak je kazao kako su intenzivirani poslovi u svezi izgradnje zaobilaznice i mosta na rijeci Muri, skupa sa slovenskom stranom, a sve s ciljem da se rastereti središnja gradska ulica koja je i međunarodna cesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije