Polnoćka u Goričanu

>> Polnoćka u Goričanu

Na badnje veće, pola sata prije pola noći, župna crkva Sv. Leonarda u Goričanu bila je prepuna vjernika koji su čekali tradicionalni koncert prije polnoćke.

Ove godine koncert je održao novo osnovani crkveni dječji zbor pod vodstvom učiteljice Martine Jakšić. U kratkom vremenu, kako je osnovan zbor, djeca su naučila božićne pjesme.

Crkveni dječji zbor otpjevao je nekoliko božićnih pjesama u dva dijela programa, a njihove gošće bile su članice Puhačkog orkestra Goričan – Gabi Špoljarić, Miriam Jakšić i Ivona Dominik, koje su odsvirale nekoliko božićnih pjesama. Prepuna crkva vjernika toplim i srdačnim pljeskom nagradila je djecu za izvođenje svake pjesme.

Točno u pola noći Župni crkveni zbor pod vodstvom Danijele Špoljarić, otpjevao je tradicionalnu božićnu pjesmu “Dvanaesta je sad ura…”, te je započelo misno slavlje koje je vodio župnik Petar Majstorović. On je u nadahnutoj propovjedi tumačio Riječ Božju iz evanđelja o Isusovom rođenju.

Misno slavlje u Goričanu nije moguće zamisliti bez “svečara”, a to su članovi Cehovskog društva Goričan koji svojim svjećnjacima prate misno slavlje i daju poseban ugođaj kod svete mise.

Nakon svete mise “polnoćke”, vjernici su se okrijepili kuhanim vinom koje su pripremili mladi župljani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije