U Čakovcu održana druga po redu akcija “Peci i pomozi” za napuštene životinje

U Čakovcu održana druga po redu akcija “Peci i pomozi” za napuštene životinje
>> U Čakovcu održana druga po redu akcija “Peci i pomozi” za napuštene životinje

Uz mnogobrojne aktivnosti, posljednje adventske subote u Čakovcu je po drugi put održana humanitarna akcija “Peci i pomozi!” za pomoć napuštenim životinjama. Uz poznate međimurske sportaše, srebrnog olimpijca i viceprvaka svijeta u gimnastici Filipa Udea i nogometaša Hajduka Dejana Mezge, u prikupljanju dobrovoljnih priloga za pomoć napuštenim životinjama pridružile su se pjevačica Carla Belovari i plesačica Virna Hošnjak. Kada pak je riječ o brizi za mačke tu je glavnu riječ u subotu vodila volonterka “Skloništa dobrote” Damira Marušić.

Voditeljica projekta Ana Ude istaknula je kako je sretna što te ljude koji su se priključili akciji može nazvati svojim prijateljima, a ujedno se posebno zahvalila svim onim vrijednim rukama koje su se potrudile peći kolače na veselje svih koji su se u subotu našli u snježnoj kugli u Ulici kralja Tomislava i dali svoj prilog.

Od osoba iz javnog života pomoć u prodaji raznih kolača i keksi namijenjenih ljudima, ali isto tako i kućnim ljubimcima pridružio se i međimurski župan Matija Posavec, koji je kazao kako je ovo rezultat jedne krasne inicijative koju je Županija također podržala. Naime, prema riječima njegovog zamjenika Zorana Vidovića u najavi ovogodišnje akcije istaknuto je kako su osigurana proračunska sredstva u iznosu od 100.000 kuna upravo za pomoć Udruzi za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote” i Udruzi “Prijatelji životinja” koja se brine za napuštene pse.

Kao i nakon prošlogodišnje akcije, svi humanitarni prilozi proslijedit će se spomenutim udrugama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije