“Hrvatsko srce” završetak godine obilježilo predavanjem te blagdanskim druženjem

>> “Hrvatsko srce” završetak godine obilježilo predavanjem te blagdanskim druženjem

Povodom završetka još jedne kalendarske godine asocijacija žena HSS-a “Hrvatsko srce” Međimurske županije organizirala je u petak, 12. prosinca 2014. godine blagdansko druženje članica te predavanje na temu “Istaknute žene kroz povijest Medimurja”.

U ugodnom ambijentu gradske kavane “Lovac” u Prelogu okupljene žene pozdravila je predsjednica Edita Lehkec te prezentirala aktivnosti asocijacije u proteklom razdoblju.

Istaknula je da je jedno od područja interesa i djelovanja te asocijacije edukacija žena za prava žena, ravnopravnost spolova te političko djelovanje. S tim ciljem je osmišljeno predavanje Branke Marciuš, kustosice Muzeja Međimurja.

U uvodnom dijelu izlaganja ona se osvrnula na prava žena kroz povijest našeg društva i njihovu ulogu u kreiranju javnog života. Novi vijek donosi veliku prekretnicu u muško ženskim odnosima kad je 1791. godine objavljena Deklaracija o pravima žena.

Na području Međimurja se od srednjeg vijeka do suvremenog doba istaklo dosta žena koje su sudjelovale u kreiranju javnog djelovanja i politike. Sve su one imale zajedničku misiju, a to je bolji položaj žena u društvu.

Predsjednica je pozvala sve žene na humanitarno djelovanje u ovo predblagdansko doba, poželjela puno uspjeha u novoj 2015. godini te miran i blagoslovljen Božic.

Druženje se nastavilo uz svečanu večeru te ples i pjesmu do dugo u noć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije