KUD Donji Vidovec 29. studenoga slavi 25. rođendan

U subotu, 29. studenoga članovi KUD-a Donji Vidovec slave 25.-tu godišnjicu rada. Čuvari narodnog blaga iz Donjeg Vidovca povodom tog jubileja organiziraju slavljeničku priredbu za koju prigodu su okupili 120 članova koji su bili dio plesne, tamburaške, dramske, recitatorske ili neke od sekcija KUD-a.

U programu koji u Domu kulture započinje u 18 sati, naći će se kola iz Donjeg Vidovca koje izvode plesači iz prvog sastava KUD-a iz 1989 godine koje je uvježbali tadašnji voditelj Ivan Mikulan-Zeljek, međimurska kola koja izvodi sastav iz 90.-tih koje je uvježbao Vinko Habijan, a pjesme i plesovi Podravine će plesati sadašnja postava pod vodstvom Gordane Žemlić.

Najmlađi plesači i tamburaši će nastupiti pod vodstvom Monike Cenko i Nikole Matulina, dramska sekcija će se predstaviti predstavom “Verestovanje” autorice Jasne Kiš pod vodstvom Ivanke Crnković, TS “Vidovčani” će svirati, solisti teta Ljuba i teta Kata, Aloj Netić i Martin Srpak pjevati, a stihove donjovidovske pjesnikinje Ruže Pokolić će intrepretirati Valentina Jambrešić.

Datum proslave nije slučajno odabran. Naime, zanimljivo je da je upravo prvi nastup tadašnji KUD-a “Stjepan Šlibar” imao 29. studenoga 1989. godine. Pozivaju vas da dođete na njihov 25. rođendan i uživate u slavljeničkom programu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije