Čakovečka bolnica baš nema sreće s nabavkom novog CT uređaja

Županijska bolnica Čakovec baš nema sreće s nabavkom novog CT uređaja. Uskoro će navršiti dvije godine od početka akcije kupnje uređaja koji nikako da stigne.

Dosad su, prema dostupnim podacima, poništena tri natječaja, a bolnica je tvrtkama koje su se opravdano žalile morala isplatiti više od 30.000 kuna za pokriće troškova!

Posljednje poništenje inicirao je ministar zdravlja Siniša Varga. Čakovec se našao u skupini pet bolnica u kojima je natječaj poništen, navodno zbog nepravilnosti u dokumentaciji i sumnji u pogodovanje. Dr. Hussein Saghir, voditelj odjela radiologije, kaže da kao član povjerenstva za javnu nabavu CT-a još nije dobio obrazloženje zašto je natječaj zapravo poništen.

– Mislim da je ministar prekoračio svoje ovlasti jer natječaj nije poništilo povjerenstvo u kojem sam i ja član. Tražili smo da nas se suoči s tim ljudima koji su ga poništili, pa da čujemo u čemu je problem. Nije to kao da se kupuje krumpir! Postoji procedura – kaže dr. Saghir.

Priča o čakovečkom CT-u podsjeća na onu u Bjelovaru, gdje je Državna komisija za kontrolu javne nabave poništila odluku o poništenju koju je donio ministar Varga!

– Očekujem da će takva odluka biti donijeta i za Čakovec – nada se dr. Saghir, koji sumnja da je razlog ministrova poništenja zapravo nedostatak novca za kupnju CT-a koji bi trebalo platiti Ministarstvo zdravlja. Župan Matija Posavec na jednoj je pressici izjavio da će bolnica u Čakovcu umjesto 16-slojnog, sad dobiti 32-slojni CT. No, šef radiologije kaže da o tome – ne zna ništa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije