U “ROZP-u” ostali šokirani te poručuju: “HRT u lovu na vještice”

Na adresu “ROZP-a” – regionalne organizacije zaštite potrošača stigao je danas poziv rukovoditelja RJ Pristojba HRT-a Damira Tusa, da prijavi TV ili radio prijamnik, jer na navedenoj adresi nema prijavljen TV ili radio prijamnik, pozivajući se na Zakon o HRT-u.

Takvim istupom u organizaciji su bili šokirani te su odlučili poslati priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

“Nakon prvog šoka, zaključili smo da je poziv uvredljive naravi s ciljem oslabljivanja kapaciteta rada civilnog sektora. Naime, Organizacija “ROZP” ne posjeduje svoje prostorije za rad, jer lokalna samouprava nije izvršila svoju zakonsku obvezu i osigurala prostor za rad jer pored ostalog vršimo i besplatno savjetovanje potrošača.

Za svoj rad Organizacija “ROZP” koristi privatni stan predsjednika, te svu telekomunikacijsku infrastruktura vlasnika stana (telefon, Internet, TV) i sve to bez ikakve naknade ili sufinanciranja troškova, a gdje predsjednik Organizacije “ROZP” uredno podmiruje sve obveze iz svoje “povlaštene mirovine” kao dragovoljac DR i HRVI, pa čak i HRT pristojbu.

Osim toga članovi Organizacije “ROZP”, a posebno predsjednik, su česti gosti u emisijama HRT-a, na njihov poziv, ne tražeći pri tome nikakvu naknadu, čak ni putne troškove, što bi s obzirom na učestalost gostovanja višestruko nadmašilo troškove plaćanja HRT pristojbe.

To je posebni pritisak na organizacije potrošača, kojima je Ministarstvo gospodarstva uskratilo bilo kakvu financijsku potporu ove godine, te im ostaje jedino financiranje iz članarina. Prema željama HRT-a znači da bi prema visini članarina u tim udrugama, tri člana mjesečno plaćala članarinu samo za podmirenje HRT pristojbe.

Ujedno ovaj poziv insinuira da Organizacija “ROZP” ne poštuje pozitivne zakone Republike Hrvatske jer nije prijavila radio i TV prijamnik što je krajnje bezobrazna uvreda i pokušaj marginalizacije rada za opće dobro”, naveli su u priopćenju koje potpisuje zamjenica predsjednika, Marija Perušiš, spec.oec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije