Zbog opasnog vremena Meteoalarm za naš kraj izdao crveno upozorenje

Meteoalarm je za sutra (srijedu) zbog vjetra za neke dijelove Hrvatske objavio crveno upozorenje. Ono je objavljeno za Zagreb i okolicu, sjevernu Hrvatsku, osječko područje i Istočnu Hrvatsku te sjeverno Primorje i Istru. Crveno upozorenje odnosi se i na Međimursku županiju.

Prognozira se jak do olujan vjetar, a mogući su i orkanski udari. Najjači udarI vjetra mogli bi dosezati i do 120 kilometara na sat. Inače, crveno upozorenje prema objašnjenju na stranici Meteoalarma označava vrijeme koje je izuzetno opasno.

– Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere- navodi Meteoalarm.

Prema prognozi DHMZ-a za sutra je najavljena promjena vremena. U noći i prijepodne očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina, a u gorju i snijeg. Temperatura u unutrašnjosti u noći i ujutro kretat će se od 12 do 16, zatim između 5 i 11 stupnjeva, navodi DHMZ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije