FOTO: Branitelji iz Međimurja hodočastili u Mariju Bistricu

>> FOTO: Branitelji iz Međimurja hodočastili u Mariju Bistricu

U suradnji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo branitelja organiziralo je u nedjelju, 5. listopada hodočašće hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Svetište Majke Božje Bistričke.

Hodočašće hrvatskih branitelja održano je u sklopu 22. hodočašća hrvatske vojske i policije u Mariju Bistricu. Misno slavlje u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca predvodio je mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i Predsjednik HBK, koji je u svojoj propovijedi između ostalog istaknuo:

“U Domovinskom ratu, toj kalvariji našeg naroda, nismo gubili nadu, molilo se s krunicom u ruci u crkvama i skloništima, vapili smo, vjerovali, a najbolje to znaju branitelji. Borili smo se protiv zla, protiv mržnje i ugrožavanja, a uz Marijinu pomoć prepoznali smo svoju snagu i izvojevali slobodu.”

Riječ je o trećem po redu hodočašću hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u Svetište Majke Božje Bistričke u sklopu nacionalnog hodočašća hrvatske vojske i policije, ali i 14. hodočašću hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u organizaciji Ministarstva branitelja.

Hodočašću je nazočilo gotovo 20 000 hodočasnika kao i 1300 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji iz svih hrvatskih županija pa tako i 50 hodočasnika iz Međimurja, članova Udruga iz Koordinacije Udruga iz domovinskog rata Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije