Selektor pohvalio dobravski KUD za organizaciju Smotre folklora

Seljačka sloga Donja Dubrava bila je domaćin 18. Smotre međimurskog folklora koja se u tom mjestu održala 28. i 29. lipnja. U dva dana nastupe folklornih skupina budnim je okom pratio selektor Hrvatskog sabora kulture – Ivan Ivančan.

Ovih dana na adresu dobravskog KUD-a stigle su pohvale na organizaciju Smotre. Ivan Ivančan je u svom osvrtu napisao:

“Prije nego što počnem sa svojim zapažanjima vezanima uz ovogodišnju smotru, želio bih iskoristiti prigodu te organizatorima i domaćinima od srca čestitati vrijedan jubilej – 40 godina od prve Smotre međimurskog folklora u Donjoj Dubravi 1974. godine, na što nas je, u predgovoru uobičajeno dobre i informativne programske knjižice, podsjetio član suradnik HAZU, gospodin Dragutin Feletar.

Organizator se potrudio dobro pripremiti i aranžirati scenu i prostor oko nje, osigurati kvalitetno ozvučenje i osvjetljenje kako bi se sve skupine mogle pokazati u najboljem mogućem izdanju. Važno je istaknuti da se oba dana, gotovu u minutu, poštivala i najavljena satnica početaka mimohoda i programa u dvorani.

Svakako treba pohvaliti i vrlo dobru voditeljicu (Janju Kovač) koja je (osim na početku i kraju programa), sjedeći izvan scene, govorila najnužnije informacije o svakoj folklornoj skupini i njezinom programu. Najave točaka su se odvijale za vrijeme izlaska prethodne i dolaska slijedeće grupe na plesni podij što je omogućilo bržu izmjenu grupa na pozornici i dinamičniji tijek programa.”, napisao je Ivančan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije