FOTO: Na izložbi u Mamici jestive, nejestive, ali i otrovne gljive

>> FOTO: Na izložbi u Mamici jestive, nejestive, ali i otrovne gljive

Terasa restorana Mamica u Pušćinama ove je godine pridonijela ugodnom dojmu Izložbe gljiva čakovečkog Gljivarskog društva Smrčak. Postav u subotu i nedjelju, 27. i 28. rujna obilovao je eksponatima gljiva koje, kao i uvijek, sa svim potrebnim pojašnjenjima interpretiraju predani gljivari Smrčka.

Na već tradicionalnoj izložbi determinirano je 124 vrste jestivih, nejestivih i otrovnih gljiva. Izložba je bila edukativnog karaktera i na njoj su se mogle vidjeti gljive naše šire okolice: od Međimurja, Kalničkog i Ivanečkog kraja, pa sve do Trakošćana. Predstavljeni su bili i proizvodi od gljiva koje su pripremile gljivarke GD-a “Smrčak” i kuhari(ce) restorana “Mamica”.

Tako su se mogle probati ukiseljene gljive, salata od gljiva, namazi i ajvar od gljiva, peciva i kiflice s gljivama. Također su se ti isti proizvodi mogli kupiti, kao i sušeni vrganji i sve više popularne mrke trubače. Izložbu je uljepšala i začinila živa glazba.

Organizatori su zadovoljni posjetom i već se spremaju za sljedeću izložbu gljiva koja će se održati u Čakovcu, 4. i 5. listopada od 10 do 18 sati u dvorištu restorana SOHO.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije