FOTO: Radio gorice za Katružu prikupile 550 kg grožđa i 2.900 kn

>> FOTO: Radio gorice za Katružu prikupile 550 kg grožda i 2.900 kn

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” već tradicionalna i ove godine organizirali su akciju “Radio gorice za Katružu“. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a prikupljena sredstva se koriste za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije. Akcija je provedene u subotu 27. rujna 2014. godine.

Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Rada 1 i Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža” krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet vinogradarima. U akciji je prikupljeno 550 kg grožđa i mošta i 2.900,00 kuna.

Donacije je grožđu, moštu i novcu darovali su: Mirjana i Ivan Kregar iz Dunjkovca, Vladimir Šipek iz Nedelišća, Tina i Krešimir Grofelnik iz Varaždina, Pero Vidović iz Čakovca, Tatjana Marciuš iz Macinca, Ivana Goricaj iz Nedelišća, Karol Germek iz Macinca, Logožar Marija i Tomislav Pintarić iz Nedelišća, Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Ivan Lovrić iz Zagreba, Kristina Radovan iz Novog Sela Rok, Marijan Kumer iz Prhovca, Zlatko Leček iz Pretetinca Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća, obitelj Blagus iz Macinca, obitelj Molnar iz Svetog Urbana, Željko i Brigita Dobranić iz Slemenice, Danijela Pristav iz Svetog Urbana, obitelj Sirc iz Male Subotice, Zoran Legac i gospodin Antolić iz Samobora i Svete Marije, Silvestar Balažić iz Čakovca, vinarstvo Horvat iz Svetog Urbana, Vinko Šagi iz Čakovca, Mladen Novak iz Slakovca i Skandal bend.

Akcija je, kao i svake godine, započele u Stanetincu kod obitelji Dragice Čavničar, dragih domaćina koji uvijek počaste svojim domaćim likerima, vinom i pečenim jegerom, a završila kod Josipa Radeka Harija gdje su ih počastili izvrsnim gulašom i kobasicama koje su pripremili domaćini, Marijan Mesarić i Emil Vibović.

Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se “Skandal bend”, Noćna smjena i Josip Sanjković-Mitrica. Akciji su se pridružili upravitelj Zaklade, župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije, Mladen Novak, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, Miroslav Horvat i direktor Radija 1, Enver Muminović.

Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač Željko Sršan – Campi i ostali sudionici akcije: Đurđa Varga, Antonija Kocijan, Danica Holcinger, Vanja Ovčar, Ivo Vurušić, Vanja Haček, Dejan Panić, Dragan Kovačić Geta i Josip Vida.

Sponzori akcija bili su: Jamnica d.d. Zagreb, Autoprijevoz Tasa Novo Selo Rok, Vajda d.d. Čakovec, Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec i Međimurska županija. Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je učesnike akcije počastio svojim izvrsnim vinima.

– Zahvaljujemo medijima koji su popratili akciju, posebno Varaždinskoj televiziji – Tomici Jakopecu i snimatelju Ivanu Šinku. Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije veliko hvala! – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije