Rooke – koncertni multimedijalni performans u “Prostoru”

Udruge Autonomni centar – ACT, Multimedij i CeZaM vas pozivaju na audio vizualni performans u formi prezentacije kratkih dokumentarnih filmova na temu tradicijskih obrta iz lokalne sredine prezentirane u obliku video izložbe uz koncertni audio video performans koji će izvesti Eikonois koji istražuje odnose između novih digitalnih medija i analogne strukture u obliku povezivanja videa i zvuka u realnom vremenu; izvedbe uživo pred publikom, ovom prilikom kombinirajući zvukove tradicionalnih međimurskih glazbala sa elektronskom muzikom.

Eikonoise uvijek u određenim okvirima daje prednost eksperimentalnom karakteru izvedbe, improvizaciji, diskontinuitetu, slučaju, trenutnom impulsu, kolažiranju, pročišćavanju odnosa koji se po svojim unutarnjim zakonitostima smisleno strukturiraju u objekt svjesne ili nesvjesne organizacije, materiji koja se višekratno sređuje i oblikuje pomoću sile koja glavne crte naglašava i pojačava, a sporedne zaboravlja.

Cilj je podsjećanje javnosti na raznolikost, neponovljivost, zaboravljeno blago, istinsku ljepotu, važnost i specifičnu vrijednost starih zanata, rukotvorina, proizvodnje u vremenu odumiranja tradicionalnih obrta i sveopćeg potrošačkoga konzumerizma. Nakon performansa održat će se tematska industrial/noise/minimal downtempo/ambiental/psychedelic slušaona.

Perfomans će se održati u petak, 3. listopada 2014. u 20 sati u ‘Prostoru’, na adresi Dr. Ivana Novaka 38 (zgrada Starog Hrasta) u Čakovcu. Performans je dio stalnog programa act.klub, koji se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije