U borbi protiv poplava sudjelovalo 1200 međimurskih vatrogasaca

>> U borbi protiv poplava sudjelovalo tisuću dvjesto međimurskih vatrogasaca

– Još jednom se želim zahvaliti svim vatrogascima, onim dobrovoljnim kao i profesionalcima na angažmanu u obrani Međimurja od poplave u protekla dva tjedna, kazao je Mario Medved zamjenik čakovečkog gradonačelnika, a ujedno i potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Čakovec na konferenciji za medije posvećene herojskoj borbi Međimuraca protiv poplava.

Odličnom koordiniranom akcijom, nastavlja Medved, spriječene su katastrofe velikih razmjera. Tijekom protekla dva tjedna tako je angažirano preko osamdeset posto Vatrogasne zajednice Međimurske županije koja broji 85 vatrogasnih društva čime se pokazalo da su zapravo vatrogasci ti koji nose operativu u različitim intervencijama, od onih protupožarnih pa sve do obrana od poplave.

Angažmanom vatrogasaca je zadovoljan i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj koji je istaknuo kako su svi djelatnici postrojbe bili maksimalno “iskorišteni”, a aktivirane su bile i snage iz pripravnosti. Naime na najkritičnija područja bilo je potrebno dopremati vreće i pumpe, tako da je samo iz JVP-a Čakovec diljem Međimurje dostavljeno preko 20.000 vreća , dok su pumpe stigle iz JVP-a Koprivničko-križevačke županije te iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Zagreba i JVP-e Krapinsko-zagorske županije. Pumpe su kasnije bile proslijeđene za Osijek.

Isto tako prema broju dojavnica (zabilježenih poziva u VOC-u), na terenu je bilo( prema raspoloživim podacim) oko tisuću dvjesto pedeset vatrogasaca. Uz to je angažirano 95 vatrogasnih vozila i odrađeno je više od deset kilometara zečjih nasipa.

– Međimurski vatrogasci još su jednom pokazali svoju spremnost da pomognu ljudima u nevolji, dodao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Krištofić. Tako je tisuću dvjesto pedeset vatrogasaca odradilo deset tisuća radnih sati bez ikakve novčane naknade u svoje slobodno vrijeme. Neki od njih došli su iz noćne smjene, cijeli dan bili na nasipima i praktično s terena ponovo odlazili na svoja radna mjesta.

Stoga treba još jednom uputiti veliku zahvalu zapovjednicima desetak vatrogasnih zajednica s područja Međimurja kako i svim vatrogascima iz međimurskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije