GDCK Čakovec: “Budi heroj. Spašavaj živote”

>> GDCK Čakovec: “Budi heroj. Spašavaj živote”

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i ove se godine uključilo u obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći (13. rujna), Tjedna borbe protiv TBC-a (od 14. do 21. rujna) i Europskog tjedna kretanja (15. do 21. rujna), a sudjelovali su i na Sajmu sigurnosti i prevencije (19.09.2014.).

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći bila je “Budi heroj. Spašavaj živote”. Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec obilježilo je taj dan u suradnji sa Međimurskom županijom, i to: 16. rujna u Prelogu, 17. rujna u Čakovcu i 18. rujna u Murskom Središću.

Sva tri dana bila je prikazana vježba pružanja prve pomoći, mjerili su šećer u krvi i krvni tlak, te su građanima podijelili promotivne materijale. U vježbi pružanja prve pomoći sudjelovale su ekipa mladeži iz Srednje škole Prelog, ekipa mladeži iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec i ekipa podmlatka iz Osnovne škole Domašinec. Prisutni su sa velikim zanimanjem pratili vježbe i ekipe nagradili pljeskom.

Svake se godine u vremenu od 14. do 21. rujna obilježava Tjedan borbe protiv TBC-a, a Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uključuje se u obilježavanje raznim manifestacijama. Ove se godine obilježavanje Tjedna borbe protiv TBC-a poklopilo sa obilježavanjem Europskog tjedna kretanja te su za tu prigodu dijelili promotivne materijale vezane uz bolest TBC-a. U planu je bila posjeta Dječjem odjelu Županijske bolnice Čakovec, ali zbog poplava odgođena je za kasnije.

Aktivnosti GDCK Čakovec nastavile su se i 19. rujna 2014. u suradnji sa Policijskom upravom Međimurskom, Javnom vatrogasnom postrojbom grada Čakovca i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Nedelišće u Nedelišću, gdje su sudjelovali u cjelodnevnoj preventivnoj akciji “Sajam sigurnosti i prevencije”.

Ekipa mladeži iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovecu dvije je vježbe prikazala kako pružiti prvu pomoć ozljeđenima u prometnoj nesreći i kako pomoći ozljeđenima u požaru. Tijekom dana djelatnici i aktivisti GDCK Čakovec mjerili su šećer u krvi i krvni tlak.

U nedavnim poplavama, koje su nažalost zadesile i našu županiju, djelatnici i članovi interventnog tima sudjelovali su u pripremi hrane i dostavi vode za oko 800 osoba. Obiteljima kojima su poplavljene kuće, dostavljeni su isušivači vlage, sredstva za čišćenje te četke i rukavice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije