Članovi Udruge slijepih MŽ sudjelovali na vrtlarskoj radionici

Udruga slijepih Međimurske županije je 24. rujna 2014. organizirala vrtlarsku radionicu. Radionica je održana u suradnji s udrugom Zeleni vir iz Varaždina na području edukativnog parka – Parka čarobnih vila u Strahonincu.

Devetero članova Udruge slijepih je sudjelovalo u oblikovanju gredice, sadnji začinskog bilja i uživalo u prvom jesenskom suncu. Između ostaloga zasađene su menta, melisa, kadulja, lavanda, ruta, ružmarin i timijan, a svoje mjesto na gredici su dobile i šparoge, artičoke i smilje.

Vlasta Selec, predsjednica udruge Zeleni vir, je vodila radionicu – pomagala članovima u sadnji i upoznala ih s karakteristikama biljaka koje su sadili te njihovom kulinarskom i ljekovitom upotrebom. Slijepim osobama boravak u prirodi i druženje pomaže u njihovoj rehabilitaciji i svakako koristi njihovom zdravlju.

Radionica je organizirana u okviru programa “Bez većeg napora”, financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih RH, a nastaviti će se u proljetnim mjesecima. Marljivim radom članova udruge i volontera zasađena će se gredica pretvoriti u mali čarobni začinski vrt.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije