FOTO: Mani, Barbara i Duško pozirali i zaplesali s malim zvijezdama

>> FOTO: Mani, Barbara i Duško pozirali i zaplesali s malim zvijezdama

U četvrtak je odrađen treći dan snimanja kalendara Velike i male zvijezde. Mjesto radnje bio je Stari grad Čakovec, točnije Muzej Međimurja. Raskošnim su dvoranama, uz vrijedne eksponate, pozirali maleni Ivan, Ema, Petar i Nikola zajedno s prvom intendanticom hrvatskoga kazališta – Mani Gotovac.

Gospođa Gotovac rado se odazvala humanitarnom projektu u kojem je cilj prikupiti sredstva za Udrugu Down Međimurske županije. Jer roditeljima je sve teže, terapije su skupe. Iako su asistenti u nastavi ove godine osigurani, nema ih dovoljno. Zbog toga je važna nesebična pomoć dobrih ljudi.

Važno je dodati da je partner projekta Grad Čakovec. Gradonačelnik Stjepan Kovač je istaknuo da ni trenutka nije promišljao je li akcija potrebna, već se Grad, odmah na početku projekta spremno uključio. Smatra da je smisao grada koji ima titulu Prijatelja djece, pokazati da je građanima stalo do najmanjih i najpotrebnijih. Gradonačelnik Kovač zaključuje da to nije samo pusti natpis na papiru već i realno stanje u Čakovcu.

I na kraju – Ples sa zvijezdama. Barbara Kolar i Duško Ćurlić zaplesali su s malenim Karlom Koširom. Barbara je oduševljeno zaključila da je Karlo jedan od najboljih plesača koje je imala. Iako je Karlo bio pod malom tremom, pokazao se dorastao izazovu. Duško je naglasio da je Barbara dobila odličnog plesnog partnera koji je ujedno i njegov dostojan zamjenik. Same riječi hvale o organizaciji i humanitarnom projektu.

Duško je istaknuo da takve akcije ne bi bile ni potrebne da smo normalno društvo, no svi znamo u kakvim uvjetima živimo i to je najmanje što možemo napraviti. Barbara se nadovezala da je lijepo što se netko primio organizacije i mobilizirao ljude, jer smo svi skupa inertni. No čast nam je i zadovoljstvo sudjelovati, dodaje. I Duško i Barbara su zaključili: ” Karlo je faca! Odazovite se i pomozite!”

Inicijatorica projekta, urednica na HRT – u, Tamara Peras zadovoljna je napredovanjem humanitarnog kalendara. Dodaje da je svima želja da, kao i prije dvije godine, prikupe sredstva za terapiju djece sa sidromom Down. To su djeca kao i svaka druga – sa željama, potrebama i emocijama. Kao društvo im moramo dati šansu – jasna je Tamara Peras. Podsjetimo, kalendar snimljen 2012. godine prodan je u 8 tisuća primjeraka. Prikupljeno je više od dvjesto tisuća kuna. Danas, u petak, projektu će se pridružiti Nikša Bratoš.

Kalendar “Velike i male zvijezde” snima se od 22.do 27 9. 2014. na lokacijama grada Čakovca. Cilj je prikupiti sredstva za pomoć djeci sa sindromom Down. Akcije ne bi bilo bez niza volontera, od fotografa Vjerana Žganec Rogulje, pa do šminkera, frizera…

U ime cijelog tima i naših malih prijatelja sa sindomom Down od srca vam hvala!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije