Tjedna prognoza: Hladnija jutra, ugodni dani, više suhog vremena

Ponedjeljak je zadnji dan ljeta i to kalendarskog. Jesenska ravnodnevnica, odnosno trenutak kada sunčeve zrake padaju okomito na ekvator, nastupa u utorak 23. rujna u 4 sata i 29 minuta. Upravo će nam tada jesen i kalendarski (astronomski) početi, a klimatološki je počela još 1. rujna.

A zadnji dan kalendarskog ljeta vrijeme baš onako kakvo nas je pratilo njegov veći dio – uz dosta oblaka i povremenu kišu. Aktualna ciklona stiže nam ravno sa sjevera i sa sobom donosi hladnu zračnu masu. Već u prvim satima utorka ciklona će se sve više udaljavati od nas prema istoku što će nam donijeti stabilizaciju vremena, ali i zahlađenje, piše Crometeo.

Posljednja rujanska ciklona očekuje nas u četvrtak, no po svemu sudeći bit će slaba i neće donijeti značajne oborine. Kraj tjedna, na radost mnogih, obilježit će sunce i umjereno zatopljenje!

Tjedna prognoza Crometea:

U ponedjeljak oblačnije i hladnije, povremeno s kišom i pljuskovima. Zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar pa će jutarnja temperatura ujedno ostati i kao dnevna, znači cijeli dan između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva, u gorju i hladnije. Po najvišim gorskim vrhovima krajem dana i sljedeće noći nije isključena ni pojava slabog snijega.

U utorak ujutro još malo kiše može biti na istoku i ponegdje u Lici (po najvišim vrhovima malo susnježice ili snijega). Već od jutra sa zapada razvedravanje pa će veći dio dana biti suho i djelomično sunčano, ali prohladno. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, a najviša dnevna u većini mjesta od 17 do 20 Celzijevih stupnjeva, u gorju hladnije.

Još hladnije jutro, a vjerojatno i magla, dočekat će nas u srijedu. Tijekom dana suho i pretežno sunčano. Krajem dana sa zapada umjeren porast naoblake. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9°C pa se toplo odjenite ako rano izlazite. Danju ćemo se ugrijati na skromnih 17 do 20 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo hladnije.

Slično vrijeme moglo bi se zadržati i u četvrtak. Hladno i mjestimice maglovito jutro, a magla se ponegdje može zadržati i dio prijepodneva. Tijekom dana moglo bi biti oblačnije, a mjestimice može biti i kiše u manjim količinama. Neka mjesta ostat će suha. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura od 6 do 11°C, a najviša dnevna većinom između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva.

U petak djelomično sunčano i danju stupanj-dva toplije. Ujutro je mjestimice moguća magla uz minimalnu temperaturu između 5 i 10°C, a danju nas očekuje ugodna temperatura od 16 do 21 Celzijev stupanj. Vjetar će biti većinom slab.

Za vikend nas očekuje ugodno i stabilno vrijeme. Trebalo bi biti suho i pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima moguća je sumaglica ili magla koja se mjestimice može i dulje zadržati. Sredinom dana i popodne dosta sunčanog vremena.

Vjetar ostaje većinom slab. Jutra će i dalje biti prohladna uz minimalnu temperaturu zraka od 7 do 12°C, po kotlinama možda i malo nižu, a najviša dnevna lagano će rasti i očekujemo ju između 18 i 23 Celzijeva stupnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije