Granični prijelaz Sveti Martin na Muri još uvijek je zatvoren

>> Granični prijelaz Sveti Martin na Muri još uvijek je zatvoren

Prolazi sedmi dan nakon najvećeg vodenog vala na rijeci Muri kod Svetog Martina na Muri, a da nije otvoren malogranični prijelaz Sveti Martin – Hotiza, koji je bio zatvoren jer ga je voda poplavila, odnosno voda je potopila cestu koja spaja ova dva naselje u Hrvatskoj i Sloveniji.

Danas, prostorije policije na graničnom prijelazu izgledaju najblaže rečeno pusto, iskreno sablazno, a cesta koja s obje strane vodi do tih prostora puna je mulja i različitog granja. Promet nije dozvoljen, a šetači se mogu došetati do prijelaza pogledati kako se vijore hrvatski, slovenski i EU barjak i vratiti se u svoju domovinu, zavisno s koje su strane došli.

Jednako tako za promet nisu osposobljeni putovi koji koji se prostiru uz obje obale sada vrlo niske i miree rijeke Mure. Mlinarski put prepun je rupa, nanosa pijeska, šljunka i granja i jedva se može njime pješice proći.

Vozilom nema šanse. Očito je kako će trebati još puno dana da se stanje i stvarnost oko Mure kod Svetog Martina na Muri i Hotize dovedu u normalno stanje i da turizam zaživi u pravom smislu kako to žele brojni turisti i sveto martinski turistički djelatnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije