FOTO: Kotoripskim vatrogascima novo vozilo vrijedno 200 tisuća kn

>> FOTO: Kotoripskim vatrogascima novo vozilo vrijedno 200 tiusuća kn

Vatrogasci DVD-a Kotoribe 14. rujna 2014. dugo će pamtiti jer su toga dana na dar dobili, nakon 1995.godine, dugo očekivano novo kombi vozilo.

Riječ je o vozilu marke Vivaro 2900 čija je vrijednost 200.000 kuna. Predsjednik DVD-a Kotoriba Gabrijel Friščić je kazao kako je kupnja vozila je financirana iz različitih izvora. Za početak postupka nabave od Općine Kotoribe dobili su 60.000 kuna, odvojili su vlastitih 5.000 kuna, VZ-a Međimurske županije nam je iz premije osiguranja dala 15.000 kuna, dok će ostatak novaca vatrogasci izdvajati iz sredstava koje im zakonski pripadaju iz proračuna Općine.

Vozilo je uzeto na leasing od 5 godina. Svečanost priomopredaje vozila upriličena je uz Dane općine Kotoriba. Općinski načelnik Ljubomir Grgec tom je prilikom vatrogascima predao ključ s porukom da to vozilo upotrebljavaju što više, ali u svrhu prijevoza za sve potrebe, a najmanje u one požarne. Riječi zahvale svima je uputio predsjednik Friščić.

Već idućeg dana vozilo je bilo u funkciji jer je svojim visokim vodostajem naselju prijetila rijeka Mura kada su vatrogasci ponovno dokazali svoju spremnost i hrabrost u obrani od moguće poplave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije