DVA NOVA VOZILA

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU Dnevno obave i do 28 intervencija diljem Međimurja

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije sada se sastoji od ukupno 28 vozila, od toga 10 za potrebe hitne medicine i 18 vozila za sanitetski prijevoz

Danas je održana primopredaja dva nova vozila za prijevoz pacijenata u sanitetskom i hitnom prijevozu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije sada se sastoji od ukupno 28 vozila, od toga 10 za potrebe hitne medicine i 18 vozila za sanitetski prijevoz. Kako je istaknula ravnateljica Zavoda Vladimira Križaj-Grabant nabavljena su vozila marke Citroen Crafter za sanitetski prijevoz te vozilo VW za potrebe zbrinjavanja hitnih pacijenata.

Ukupna vrijednost nabave iznosi 187.137,00 eura, dok su financijska sredstva za oba vozila osigurana od strane Međimurske županije putem decentraliziranih sredstava.

– Valja napomenuti da je ova nabava jedna u nizu od brojnih Zavoda u djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza. Od 2021. godine od kada je Zavod preuzeo djelatnost sanitetskog prijevoza, nabavljeno je novih 6 vozila, rekla je ravnateljica Zavoda i dodala kako vozila hitne medicine godišnje prijeđu oko 240 tisuća kilometara, a saniteta između 700 i 800 tisuća km.

Župan Matija Posavec naglašava da je i ova primopredaja novih vozila dokaz posvećenosti Međimurske županije investicijskom kontinuitetu kada je riječ o zdravstvu:

„Novo ulaganje svjedoči o ozbiljnosti i ustrajnosti kojima dosežemo našu težnju o zdravstvu 21. stoljeća. Brojke o 30.000 sanitetskih prijevoza te gotovo 11.000 hitnih intervencija godišnje za nas znači obvezu za stvaranje uvjeta da se toliki rad nesmetano i sigurno odvija“, istaknuo je župan, dodavši da je mnogo planova vezanih uz ulaganja i poboljšanja u našim zdravstvenim ustanova i ovoj godini: „Kao što je istaknula ravnateljica Križaj Grabant, da nismo bili ustrajni, ne bismo dokazali opravdanost ispostava hitne medicine u Kotoribi te Murskom Središću, koje sada rade stalno pa su građani su sigurniji, što nam je bio primarni cilj“, rekao je župan.

U djelatnosti hitne medicine godišnje se obavi oko 10.500 intervencija, dakle oko 28 dnevno, a to govori o potrebi i važnosti novog i dobro opremljenog voznog parka.

Primopredaji vozila prisustvovala je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač, predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Drago Starčević, dr. med., te ravnatelji naših zdravstvenih ustanova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije