Obiteljima s brojnijom djecom Caritas pomogao u kupnji knjiga

Tijekom lipnja ove godine Hrvatski Caritas proveo je nacionalnu humanitarnu akciju “Spremni za dobro” u suradnji s Lidlom Hrvatska i Unijapapirom d.d., kojom se željelo prikupiti sredstva za nabavu novih školskih udžbenika.

Od prikupljenih novčanih sredstava, Hrvatski Caritas je Caritasu Varaždinske biskupije namijenio iznos od 25.000,00 kn. Tom iznosu Biskupijski je Caritas pridodao još 5.000,00 kn vlastitih sredstava i tako pomogao 33 obitelji iz 23 župe Varaždinske biskupije u kupnji knjiga i školskoga pribora za srednjoškolce i osnovnoškolce.

Biskupijski Caritas nastojao je u provedbi podjele sredstava u suradnji sa župnicima s terena obuhvatiti obitelji s brojnijom djecom u kojima je socijalna situacija najteža.

Također, Caritas Varaždinske biskupije nastavlja u suradnji s donatorima i u novoj studentskoj 2014./2015. godini sa stipendiranjem 10 darovitih studenata s područja biskupije, a koji dolaze iz siromašnih obitelji. Za tu namjenu osigurano je 120.000,00 kn.

Budući da se te stipendije dodjeljuju već 15 godina, možemo reći da je društvo, koje nas okružuje, bogatije za tri generacije završenih stručnjaka raznih profila: liječnici, pravnici, informatičari, ekonomisti, dizajneri, glazbenici, profesori i druga zvanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije