Obitelj Turk – Jakopić zbog klizišta morala napustiti kuću

Dva mjeseca kišnog vremena aktiviralo je klizište u Grabrovniku, a posljedica je grozna. Zbog klizanja stotine tona zemlje jedna obitelj se iselila iz kuće u kojoj su tri generacije živjeli preko sto godina.

– Da zbog ponovno aktiviranog klizišta u Grabrovniku, na našu veliku žalost i zgražanje javnosti obitelj Turk – Jakopić se odselila jer se boji za vlastiti život, dok za nekretnine velike vrijednosti ne spominju. Vlasnica Anica pronašla je novo boravište u okolici Štrigove dok se mladi Jakopić odselio u Australiju. Svi smo zabrinuti, jer samo zamisliti možemo kako je to kad se moraš iseliti iz svoje kuće. Pokazalo se u ovom slučaju da se protiv prirode jednostavno ne može, interventnim akcijama, kaže Mirjana Gregur Sever, tajnica Općine Štrigova. O problemu je na svojoj 7. sjednici raspravljalo i Općinsko vijeće i zaključilo kako bi trebalo sve učiniti da se kuća zaštiti, ali i ustvrdilo kako općina za kvalitetnu sanaciju klizišta nema novce. Vijećnici su šokirani saznanjem da se netko zbog klizišta morao odseliti s vjekovnog grunta.

Podsjećamo kako je o klizištu u Grabrovniku i obitelji Turk napisano tisuće riječi i kako su država, Županija i Općina u sanaciju i pomoć Turkovima uložili stotine tisuća kuna, međutim to nije pomoglo. Danas klizište i grunt Turkovih izgledaju surovo i tužno. Problemi nisu od jučer, posljedice su to bez obzirnog građevinskog zadiranja u prirodu, koja ima svoja pravila i ne poznaje novce i nečije prohtjeve.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije