Novi vatrogasni dom u Selnici

DVD Selnica želi novi vatrogasni dom

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Selnice potaknuta je inicijativa i pitanja u svezi izgradnje prekopotrebnog vatrogasnog doma u Selnici za potrebe DVD Selnica. Svi su za to ali postoje dvije zapreke, zemljište i novac. Općina je spremna zemljište kupiti i time veliki problem riješiti. Isto tako općina je sprema plaćati zakonom obveznih 5 posto poslovnog proračunskohg novca što je 78 tisuća kuna godišnje.

Općina i Vatrogasci imaju se pravo nadati pomoći Vatrogasbne zajednice Međimurske županije. Predsjednik vijeća i ujedno iskusni vatrogasac Radovan Zadravec kaže kako se dom neće graditi samo za smještaj opreme, nego će se urediti i prostorije za održavanje vježbi i trenige, a i pristupni put prema novom domu treba izgraditi jer sad cisterna jedva izlazi na intervencije upravo zbog lošeg puta.

Vijećnici, općinski čelnici i sami gasitelji složni su kako Selnica zaslužuje prostoran, funkcionalan i kvalitetan vatrogasni dom te da će se njegovoj izgradnji sigurno pristupiti, čim se steknu osnovni uvjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije