Prvi samostalni koncert Dominika Padarića u Sv. Martinu na Muri

U baroknom ambijentu župne crkve koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, u srijedu, 13. kolovoza 2014. u večernjim satima, a u sklopu Dana turizma, održan je prvi samostalni koncert Dominika Padarića, mladog pjevača iz Žabnika, polaznika 3. godine Muzičke glazbene škole u Varaždinu.

Dominiku su se kao njegove gošće u nastupu pridružile Karolina Matjašec, Marta Šarec i prof. Martina Jakšić. Repertoar koji su izveli bio je spoj duhovne, crkvene glazbe s poznatim kompozicijama zabavne glazbe, filma i mjuzikla.  Organizator koncerta bili su Općina, TZ i župa Sveti Martin na Muri.

Info o izvođačima:

Dominik Padarić je polaznik 3. godina solo pjevanja Glazbene škole u Varaždinu, u klasi profesorice Blanke Tkalčić. Najveći glazbeni uzori su mu violinist i glazbenik Andre Rieu i operni pjevač Lucciano Pavarotti. Po završetku školovanja u Varaždinu namjerava upisati Glazbenu akademija u Grazu i baviti se glazbenom pedagogijom.

Martina Jakšić po završetku osnovnoškolskog obrazovanja u Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu, smjer klavir, završila je Glazbenu školu Varaždin, smjer klavir i teorija te upisala fakultet “Universität für Musik und darstellende Kunst Graz” na kojem je 2014. diplomirala kompoziciju i teoriju.

Trenutno studira dirigiranje na glasovitom fakultetu “Johann Joseph Fux Konservatorium Graz” u klasi profesora Franza Herzoga te studira pedagogiju glazbe. Njezino glazbeno iskustvo je iznimno, brojna školska i državna natjecanja prate njezinu uspješnu karijeru. Okušala se i kao profesorica u školi, te je dvije godine radila u operi u Grazu i surađivala s istaknutim svjetski poznatim dirigentima.

Karolina Matjašec je završila Umjetničku školu Miroslav Magdalenić u Čakovcu, smjer klavir. Trenutno polazi Glazbenu školu Varaždin, smjer solo pjevanje u klasi profesorice Darije Hreljanović, a nakon toga želja joj je upisati neku od uglednih Umjetničkih akademija.

Marta Šarec je pjevati i svirati počela u Kulturno-umjetničkom društvu, a prije dvije godine je upisala i glazbenu školu u Varaždinu. Pjeva u klasi profesorice Margarete Matišić. Tamburu i mandolinu svira već 7 godina, a ima i svoj vlastiti tamburaški sastav. Nastupala je na različitim lokacijama diljem Hrvatske, ali i u susjednim državama poput Slovenije, Mađarske, Srbije te Makedonije. Svojom predanošću glazbi postiže dobre rezultate.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije