Kod Ribjaka Selnica niknut će kampovi za turiste

S ciljem stvaranja turističke destinacije i nove ponude u turizmu Općina Selnica okreće se Ribnjaku u Selnici kojim upravlja ŠRD Mursko Središće, premda se nalazi na području Općine Selnica i dio je hidromelioracijskog sustava – retencije Hrvatskih voda.

Kako ŠRD Mura zbog troškova održavanja nije zainteresirano za selnički Ribjak, a Općina Selnica u njemu vidi veliki turistički potencijal, o svemu je informirana Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana kojoj je i prezentiran projekt izgradnje kampova uz ribnjak.

Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević
(Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL)

Hermanova je načelniku Ervinu Vičeviću, kazala kako trenutno nije moguće ucrtavanje nikakvih promjena u Prostorni plan Međimurske županije, obzirom da je županija započela izradu novog Prostornog plana, pak će i promjene, odnosno želje Selnice navezane na ribnjak biti ucrtane i financirane od strane Međimurske županije. Općina Selnica će tijekom 2015. godine otkupiti zemljišta na kojima će se graditi kampovi za boravak turista.

U programu razvoja turizma Općina Selnica glavni naglasak stavlja na Spomen par nafte, za koji je već otkupljeno zemljište , te snažniju promociju Pikača, prepoznatog simbola Selnice. Ribnjak je nešto novo i svježe, ali prema projektima najobećavajući projekt za koji su već sada zainteresirani turisti iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske i koji bi prvi mogao donositi nove općini, a u skorije vrijeme i Turističkoj zajednici Općine Selnica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije