Župa Mursko Središće: Trodnevnicom proštenju u susret

Svetom Trodnevnicom Mursko Središće se priprema za proslavu svojih patrona Stjepana Kralja i Marije Kraljice, odnosno glavnog i najvećeg Središćanskog proštenja koje je u nedjelju 17. kolovoza. Trodnevna priprava započinje danas u četvrtak u župnoj crkvi u 19 sati, a predvodnik euharistijskog slavlja je velečasni Pavao Mesarić, župnik u Vratišincu. Svoj nastup ima Župni pjevački zbor iz Goričana, a potom slijedi druženje u župnom dvoru, što će biti običaj sva tri dana.

Drugog dana u petak 15. kolovoza na blagdan Velike gospe, svetu misu u 19 sati služi velečasni Vladimir Kolarić, župnik u Šenkovcu, a misno slavlje svojim nastupom uljepšava Župni zbor Šenkovec.

Trećeg dana Svete trodnevnice u subotu 16. kolovoza na imendan svetog Stjepana Kralja od 19 sati Svetu misu predvodi velečasni Tomislav Leskovar, župnik u Selnici, a svečanost misnom slavlju svojim nastupom daje Župni pjevački zbor Sveti Marko Selnica.

U nedjelju se služe dvije svete mise, u 8 sati po nakani i u 10 sati na rasporedu je proštenjarska svečana koncelebrirana Sveta misa, koju predslavi monsinjor Ivan Godina, generalni vikar Varaždinske biskupije. Nakon mise u župnom dvorištu je bogati kulturno – zabavni program u organizaciji Turističke zajednice Grada Mursko Središćei Župe Mursko Središće, čime ujedno i završava Ljeto uz Muru 2014., kulturna-zabavna, gospodarska i sportska priredba koja je započela pred mjesec dana i kroz razna događanja privukla je ogroman broj posjetitelja, gostiju i sudionika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije