Olujno nevrijeme je diljem Međimurja prouzročilo velike probleme

>> Olujno nevrijeme je diljem Međimurja prouzročilo velike probleme

Međimursku županiju u srijedu popodne poharalo je olujno nevrijeme sa grmljavinom, munjama, tučom i velikim količinama kiše. U protekla 24 sata Županijski centar 12 Čakovec zaprimio je ukupno 288 poziva. U vremenu od 16:30 do 19:30 ŽC 112 Čakovec zaprimio je  oko 150 poziva vezanih za posljedice nevremena.

Pozivi su bili vezani na poplavljene podrume i suterene (Čakovec, Mihovljan, Novo Selo Rok, Šenkovec, Mačkovec, Brezje, Križopotje, Slakovec, Pribislavec i Macinec), srušena stabla na prometnice, nanose zemlje i šljunka na prometnice, vodu na prometnicama, problemima u opskrbi električnom strujom…

>>> Sve fotografije pogledajte u našem Facebook albumu

Problema u opskrbi strujom bilo je u Ivanovcu, Malom Mihaljevcu, Selnici, Grkaveščaku, Križovcu, Brezju, Lopatincu, Dragoslavcu, Zasadbregu, Vučetincu i Vratišincu. U otklanjanju posljedica nevremena, uz JVP Čakovec bila su angažirana i dobrovoljna vatrogasna društva, Elektra Čakovec te koncesionari za održavanje prometnica.

Vatrogasci odradili 82 intervencije

JVP Čakovec ukupno je zaprimila 180 poziva. Od zapovjednika Mladena Kanižaja smo saznali da su imali 82 tehničke intervencije. Njih 42 odnosile su se na područje Grada Čakovca, dok su 34 intervencije odrađene u ostalom dijelu Međimurja. Kanižaj naglašava da je uz njih na terenu bio veliki broj članova dobrovoljnih vatrogasnih društava i zajedno su radili na ispumpavanju vode iz obiteljskih kuća, podruma i dvorišta te uklanjaju stabala s prometnica, a dvije intervencije odnosile su se na sanaciju krovišta koje je raskrio jak vjetar.

Kritična točka je bila u Macincu gdje je izlijevanjem prijetila Trnava. Tamo su pripadnici JVP Čakovec predvođeni Mladenom Kanižajom i lokalni vatrogasci uz prisustvo načelnika općine Nedelišće Darka Dania te građana gradili “zečji nasip”. Saznali smo da su sve prometnice prohodne, da vatrogasci i nadalje primaju pozive i od ranog su jutra na terenu. 

Prema podacima klimatološke stanice sa Vodocrpilišta Nedelišće, u protekla 24 sata palo je 34,1 litara/kvadratni metar kiše, a samo u vremenu od 16:30 do 17:00 sati palo je 30 litara/kvadratni metar kiše.

Najavljeno razvedravanje, nove oborine već u utorak

Ciklona Melisa nam je jučer pokazala svoje zube, no dobro je što je bila samo u prolazu. Još danas prema prognozama moguća kiša, No, u petak bi se trebalo razvedriti, pa će nam vikend biti sunčan uz temperature oko 30 stupnjeva, ali uz moguće lokalne pljuskove. Međutim, već u utorak na kopnu su najavljene nove oborine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije