UDVDR Sv. Martin na Muri priprema izložbu o radu i aktivnostima

Udruga Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Sveti Martin na Muri priprema izložbu pod nazivom “Branitelji u miru – rad i aktivnosti UDVDR-a RH ogranka Sveti Martin na Muri i njezinih članova od osnutka do danas”.

Cilj izložbe je prisjetiti se razloga i svrhe osnutka Udruge u Svetom Martinu na Muri i svih aktivnosti koje je provodila zadnjih 17 godina u zajednici i za njezinu dobrobit.

UDVDR RH ogranak Sveti Martin na Muri jedna je od najaktivnijih udruga na području Općine Sveti Martin na Muri u kojoj organizira, suorganizira i sudjeluje u mnogim aktivnostima vezanim uz humanitarne, socijalne, sportske, edukativne i zabavne sadržaje doprinoseći društvenom razvoju zajednice.

Jedan je od prvih ogranaka u Republici Hrvatskoj koji je adaptirao staru neiskorištenu zgradu i uz vlastiti rad i donacije javnih i privatnih subjekata uredio Dom branitelja s namjenom korištenja kao zajedničkog prostora za sve branitelje i mještane Općine. Danas je Dom branitelja mjesto koje je u potpunosti ispunilo svoju svrhu i jedno je od najpopularnijih i najviše korištenih lokacija za društvena i ina okupljanja na području Općine.

Upravo takve i slične aktivnosti Udruge predstavit će se u foto-dokumentacijskom prikazu uz postavljanje dijela izložaka koje branitelji čuvaju u svome privatnom posjedu, a podsjetnik su njihova sudjelovanja u Domovinskom ratu (fotografije, medalje, priznanja, amblemi, odijela, čizme i sl.).

Ovime se želi ukazati na važnost djelovanja Udruge za njezine članove te zajednicu, dati jedan poticaj daljnjim aktivnostima, aktualizirati braniteljska pitanja, zahvaliti na suradnji svim partnerima, te prvenstveno započeti rad na metodičkom prikupljanju materijala za buduća istraživanja i radove o braniteljima s područja Općine Sveti Martin na Muri.

Svečanost otvaranja izložbe bit će održana u ponedjeljak, 4. kolovoza 2014. u 19 sati u prostorijama Galerije Općine Sveti Martin na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije