Teorija susreće praksu – “Mladi, vrijedni, poduzetni”

Studenti Međimurskog veleučilišta postali su mentori mladim (ne)zaposlenim osobama prijavljenih na “Natječaj za poduzetničke ideje mladih” raspisanog u ožujku 2014. godine, a u sklopu projekta “MVP – Mladi, vrijedni, poduzetni”.

“Mladi, vrijedni, poduzetni” projekt je usmjeren na promociju društvenog poduzetništva kao jednog od oblika mogućeg samozapošljavanja mladih nezaposlenih osoba s područja Međimurske županije. Nositelj projekta je Autonomni centar – ACT, a partneri na projektu su CEDRA Čakovec, Međimursko veleučilište, HZZ Podružnica Čakovec i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o..

Leana Dugi, Martin Gepert, Maja Sopić, Tihana Platužić i Maja Vuk studenti su druge i treće godine studijskog programa Menadžment turizma i sporta koji su nakon edukacije o društvenom poduzetništvu, pisanju i evaulaciji poslovnih planova kao i radionica o financijama, kreativnosti i poslovnim komunikacijama stekli kompetencije za “Peer to peer” trenere/mentore.

“Peer to peer” (vršnjačka edukacija) inovativan je pristup u prenošenju stečenog znanja i iskustva – između vršnjaka. Sva znanja stečena na projektu su dopuna koju su mladi edukatori stekli na predmetima Poduzetništvo i Operativno planiranje na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u okviru stručnoj studija Menadžmenta u turizmu i sportu.

Prijavljene ideje koje su trenutno u fazi pisanja poslovnih planova su inovativan reciklažni uređaj, organizacija vjenčanja, prerada rabljenog namještaja – “Balanteraj”, EKS – energetski kontrolor za sportaše, knjigovodstveni ured te bowling centar. Nakon izrađenih poslovnih planova slijedi izbor troje finalista koji će dobiti tromjesečnu inkubaciju u Tehnološko-inovacijskom centru kako bi dalje razvijali svoja start-up poduzeća.

Cjelokupni projekt financiran je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a vrijeme trajanja projekta je od 26. studenog 2013. do 25. studenog 2014. godine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije