Narudžba dana: Salata à la Kocka

Prije godinu dana putem podrubrike portala “Vinski kutak” čitateljima smo približili petnaest naših međimurskih vrsnih vinara i međimursku vinsku kapljicu. Između Mure i Drave predstavili smo Vam najeminentnije profesionalce s njihovim pričama, fotografijama i intervjuima, a to ćemo i nastaviti u ovoj rubrici. Sve se više traži kvalitetna kapljica vina koja jedva čeka da se sljubi s ukusnim zalogajem te nam je cilj da putem ove rubrike čitateljima predstavimo međimursku tradicionalnu hranu i prehranu, ali i jelo te brzu hranu iz naših međimurkih restorana, kavana, pizzerija i fast-foodova.

Preporučamo hranu dana svaki radni dan

Ovih tjedana ispred nas, od ponedjeljka do petka, donosimo Vam nešto što možete svaki dan pojesti prema Vašim trenutnim željama, bilo da se radi o gablecu ili jednostavnim jelima koje ćete konzumirati za ručak ili večeru. Svaki dan ćemo predstaviti po jedno jelo koje možete odmah isti dan naručiti, a na Vama je da izaberete sviđa li Vam se današnji izbor, ili pak ćete se odlučiti za izbor koji smo predložili koji dan ranije.

Danas preporučamo:

Salata à la Kocka

Sastojci:

Pileća prsa (150g)
Feta sir
Svježa paprika
Svježa rajčica
Zelena salata
Limunov sok
Prepečeni kruh

Priprema:

Komad pilećih prsa (150g) ispeče se na roštilju na drveni ugljen. Ujednačeno se “natrga” zelena salata, a svježa rajčica, paprika te feta sir se narežeu na kockice. Zbog slanoće feta sira, posoli se tek mrvicu i na to se istisne malo svježeg limuna. Salati se doda prepečeni kruh narezan na kockice (croutons).

Cijena: 25 kuna

Preporuka vina uz salatu: Traminac, Nemec

TRAMINAC 2011 – polusuho – 11,7% alc.
BOJA – žitno zlatna
MIRIS – floralni na bijelu ružu i nijansom tamijana
OKUS – kompot od marelice sa elegantnim osvježavajućim kiselinama. Lijepa struktura i postojanost. Odličan!

Mogućnost narudžbe:
Kavana Kocka
Glavna 63, Mala Subotica
40321 Mala Subotica
040/632-005
(Mogućnost besplatne dostave hrane)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije