Gitarijada u Zaječaru: Bend Genova izabran u 14 najboljih

Gitarijada u Zaječaru je još jednom dokazala da je jedna od najprestižnijih demo festivala u regiji. Ove godine je na adresu festivala pristiglo 218 prijava iz 7 država: Srbije (162), BIH (27), Hrvatske (11), Crne Gore (7), Makedonije (6), Slovenije (2) i Bugarske (3).

U konkureciju je ušlo ukupno 189 bendova koji su zadovoljili sve propozicije natjecanja. O odabiru najboljih bendova odlučilo je tročlani žiri u sastavu: Branimir Lokner, glazbeni kritičar – predsjednik komisije, Dragiša Radulović, urednik TMM magazina – član komisije i Nenad Kuzmić, glazbeni urednik Radio Beograd 202 – član komisije.

Nakon opsežnog i teškog zadatka u odabiru najkvalitetnijih bendova, žiri je odlučio da će na Gitarijadi u Zaječaru nastupiti ovih 14 bendova:

1. REVOLT – Beograd (SRB)
2. GENOVA – Čakovec (CRO)
3. HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT – Travnik (BIH)
4. D ZOO – Subotica (SRB)
5. GODDAMN – Vranje (SRB)
6. JOHNNY ALMOST – Novi Sad (SRB)
7. SMOKE SHAKERS – Kavadarci (MK)
8. MANITOU – Nikšić (MNE)
9. MEDA, VUK I SANDOKAN – PetrovacnaMlavi (SRB)
10. KIZA BLUZA BAND – Zaječar/Beograd (SRB)
11. INTHEROOM – Sarajevo (BIH)
12. EL KACHON – Novo Mesto (SLO)
13. MICROWAVE – Vršac (SRB)
14. Pobjednik Belgrade Demo Fest Live 2014

Gitarijada je najdugoviječniji međunarodni festival rock bendova na svijetu koji ove godine slavi svoj 48. rođendan. Festival svake godine posjeti oko deset tisuća posjetitelja iz cijele regije, te je samim time jedan od najistaknutijih glazbenih događaja u regiji.

48. Gitarijada održat će se od 30. 7. do 2.8. u parku šume Kraljevica. A osim 14 demo bendova, nastupit će i PrljavoKazalište, Partibrejkersi, Van Gogh, Kerber, Vlada Divljan, YU Grupa, Atomsko Sklonište, Džaili Bu, Goblini, The Dibidus, Pero Deformero i zbor Viva Vox.


Nešto više o međimurskom bendu Genova….

Krajem 2011. godine Hrvoje Krištofić “Žikac” okupio je novi autorski bend u Međimurju. Bend kasnije nazvan “Genova” ubrzo je počeo sa radom i stvaranjem, u suradnji s Dubravkom Fijačkom. Hrvoje je na studiju Glazbene pedagogije u Mariboru upoznao klavijaturista Roka Mikeca, također Međimurca, s kojim je odlučio osnovati bend koji će se zvati Genova.

Nakon portage za ostalim članovima benda, dvojac je stabilizirao postavu i prijavio se za čakovečki Demo Fest početkom 2012.nakojem je i pobijedio. Postavu benda čine Hrvoje Krištofić i Tjaša Zidanič kao vokali, Rok Mikec za crno-bijelim tipkama, Dino Blažeka na bas gitari, gitarist Alen Horvat i Karlo Petrović za bubnjevima. Pobjedom na Demo Festu, Genova je dobila mogućnost snimanja tri pjesme u međimurskom glazbenom studiju Jazbini u kojem snima i poznati čakovečki bend Kom3dija.

Snimljene su pjesme: “Bitiništa” koja je izdana kao prvi singl, a za pjesmu je snimljeni videospot. Nakon toga su u suradnji s producentom Vjekoslavom Magdalenićem snimili pjesmu “Otporan na metke” za koju je također snimljeni video spot te aktualna “Ona je rijeka”.

Zbog dobre atmosfere i zadovoljni dobrim zvukom benda odlučili su nastaviti suradnju. Materijal Genove kreće se u okvirima pop, rock, jazz i funk žanrova, a bend se ne želi ograničavati. U planu je snimanje albuma koji bi trebao izaći 2014.godine. Bend se ponosi, prije svega, svojom raznovrsnošću i spremnosti da se okuša u više podžanrova pop i rock glazbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije