Članovi DVD-a Donji Kraljevec posjetili kolege u Regensburgu

Dio interventne postrojbe DVD–a Donji Kraljevec zajedno s predsjednikom i zapovjednikom bio je 28. i 29. lipnja u posjetu Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi njemačkog grada Regensburg gdje su bili njihovi gosti na danu otvorenih vrata.

Vatrogascima iz Međimurja prezentiran je rad i funkcioniranje postrojbe, pokazana oprema i vozila što su imali mogućnost isprobati kao i drugu opremu kojom se koristi njihova postrojba. Prije samog odlaska bili su na prijemu kod zapovjednika vatrogasaca grada Regensburga i gradonačelnika, koji su u iskazali svoju želju da posjete Hrvatsku i donjokraljevsku vatrogasnu postrojbu.

Tom prilikom od njemačkih kolega urečena im je donacija: izolacioni aparati, boce, kacige , maske ,zaštitne rukavice… Dogovorena je daljnja suradnja i pomoć prvenstveno u obliku opremanja postrojbe DVD-a Donji Kraljevec opremom i vozilima te obukom članova u njihovoj postrojbi koja je dogovorena za iduću godinu.

Ovim putem žele zahvaliti Andriji Ribiću iz Donjeg Kraljevca i njegovoj supruzi te obitelji koji su ih ugostili i omogućili imdva nezaboravna dana u Regensburgu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije