FOTO: Međimurska policija u pojačanom nadzoru na zasađenim poljima

Policijska uprava međimurska ove je godine već započela s pojačanim aktivnostima koje su usmjerene suzbijanju krađa poljoprivrednih proizvoda sa polja i hvatanju njihovih počinitelja.

Vodeći se iskustvima iz prijašnjih godina s ovim mjerama započelo se znatno ranije i neki od počinitelja već su uhvaćeni u takvim krađama o čemu su informirali javnost. Policijski službenici pojačano obilaze polja, osobito u onim područjima u kojima se dešava veći broj krađa, pri čemu se koriste i uređajima za noćno promatranje i termovizijskim uređajima, a provode se i kontrole kod prijevoza poljoprivrednih proizvoda, posebno na prometnim pravcima koji vode iz naše županije.

U ove aktivnosti uključuju se i carina i poljoprivredna inspekcija, a suradnja je dogovorena i s nekim općinama i gradovima koje su angažirale svoje komunalno redarstvo. Ovisno o kretanju broja ovih krađa ovakve će se mjere još više intenzivirati.


Najviše se krade krumpir

Od početka ove godine pa do danas u Međimurju je zabilježeno 10 krađa poljoprivrednih proizvoda dok ih je prošle godine bilo 17, od čega tri s većom materijalnom štetom. Najviše krađa odnosilo se na krumpir čija berba tek predstoji i stoga, da bi se one spriječile, pozivaju građane, osobito poljoprivredne proizvođače, da surađuju s policijom i obavijeste ih ukoliko u polju primijete sumnjive osobe za koje pretpostavljaju da bi mogli biti kradljivci, kao i vozila, posebno teretna, kojima neka zapišu registracijsku oznaku.

Poljoprivredne proizvođače također mole da češće u različito doba dana obiđu svoja polja, te da pri tome međusobno surađuju i na taj način bolje zaštite svoje, ali i njive drugih poljoprivrednika.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije