FOTO: 12. međunarodni spust murskih ladji završio u Dekanovcu

Ove subote i nedjelje održan je tradicionalni 12. po redu Međunarodni spust murskih ladji koji je krenuo od austrijskog Mureka, preko Ižakovci, Raskrižje Gibina,  Žabnika Murskog Središća, Podturna, Tromeđe rijeke Kerke u Mađarskoj, dok je završetak bio u Dekanovcu u kojem je Općina Dekanovec  pripremila bogati kulturni-zabavni program i gastronomski događaj.
 

– Spust Murskih ladji je tradicionalna međunarodna manifestacija, 12. po redu koja je i turističko – ekološka i edukativna akcija, a u sklopu nje obilježavav se i proslava Dana Općine Dekanovec. Uz ovaj događaj treba naglasiti da smo organizirali i biciklijadu koju smo obilježili gdje je polazna točka bila kod Doma kulture, a završetak tu pri “jaki glavi”, znači odvozili smo dionicu oko 4 kilometra, a sudjelovalo je više od sto biciklista različite dobi, od djece do najstarijega koji se može voziti biciklom, istaknuo je načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović kojeg smo zatekli kod Mure.

Hajdarović je naglasio kako je cilj ponajviše da promoviraju i ovu lijepu prirodu te krajolik lijepe Mure, zato se i zove edukativno – rekreativna biciklijada.

– Što se tiče kulturno-umjetničkog programa nismo mogli ići u neku širinu iz razloga jer se na današnji dan održava smotra limenih glazbi puhačkih orkestara u Nedelišću i naravno mnogi naši, kao i drugi glazbenici i ljubitelji glazbe, završili su tamo. Međutim, ovdje se ne vidi nikakav manjak posjetitelja dapače broj je isti i veseli nas to da ljudi prepoznaju ovakvu manifestaciju, ističe načelnik Općine Dekanovec koji se nada da će iduće godine biti još više posjetitelja.

>>> FOTOGALERIJA

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije