U Svetoj Mariji održani Dani Ivana Mustača Kantora

U nedjelju, 29. lipnja u Svetoj Mariji su održani tradicionalni Dani Ivana Mustača Kantora. Organizatori ove manifestacije su članovi kulturno umjetničkog društva koji s ponosom nose njegovo ime.

Program u čast orguljaša, etnomuzikologa, skladatelja i utemeljitelja svih kulturnih zbivanja u mjestu započeo je polaganjem vijenca na njegovu rodnu kuću. U prigodnom kulturno – umjetničkom programu koji je održan u Domu kulture predstavili su se gosti iz Velike Trnovitice – KUD “Trnovitica”, gosti iz Ludbrega – KUD “Anka Ošpuh”, Crkveni zbor “Sveta Cecilija” te pjevačka i folklorna skupina KUD -a “Ivan Mustač – Kantor”.

O djelu Ivana Mustača Kantora govorila je Milica Karažinec naglasivši kako se starije generacije još i danas sa sjetom sjećaju čovjeka koji je postavio temelje kulturnih događanja u Svetoj Mariji. On je svojim glazbenim talentom ovjekovječio sve radosti i tuge malog čovjeka, prenoseći tako ime svoga mjesta.

Prigodnim riječima na samom početku nazočnima se obratio predsjednik KUD-a domaćina Branko Tokar koji je tom prilikom posebne pozdrave i zahvale uputio načelnici Đurđici Slamek i Stjepanu Drabiću, dugogodišnjem dirigentu u tamošnjem pjevačkom zboru.

U predvorju Doma kulture priređena je izložbva “Ivan Mustač Kantor – premalo poznat i priznat” te izložba poznate Svetomarske čipke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije