Održana početna konferencija projekta “Dajmo život godinama”

Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec organiziralo je početnu konferenciju projekta “Dajmo život godinama” koja je održana u srijedu, 18. lipnja 2014. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Novinščak u Čakovcu.

Riječ je o projektu koji je započeo 1. svibnja 2014. godine, a usmjeren je unapređenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih aktivnosti u lokalnoj zajednici. Ukupna vrijednost projekta je 80.000,00 kuna od čega 51.500,00 financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Projekt su predstavile predsjednica Društva Miljenka Radović, voditeljica projekta Katarina Drobac te ravnateljica Doma Kristina Klobučarić. Miljenka Radović je na početku zahvalila partnerima u projektu: Domu za starije i nemoćne osobe Novinščak koji daje podršku s prostorom i osobljem za fizikalnu i radnu terapiju, te Općini Podturen odnosno volonterki Ljubici Kolarić iz Udruge žena koje izravno provode program na području Općine Podturen.

Voditelja projekta, Katarina Drobac napomenula je da se projektom želi izbjegnuti marginaliziranost i osjećaj samoće u starijih osoba. Žele se razviti socijalne usluge koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice i poboljšanje kvalitete njihova života proširenjem postojećih dnevnih aktivnosti za starije osobe.

Navedene aktivnosti su: sportsko-rekreativne koje uključuju grupno vježbanje s fizioterapeutom, kreativne radionice, druženje s aktivnostima grupne podrške i povremenim radionicama socijalnih vještina, družanje i opuštanje korisnika uz tople napitke i društvene igre, plesnjake i izlete, provođenje edukacija o zdravoj prehrani u trećoj životnoj dobi kao i važnosti kretanja i tjelesnih aktivnosti uopće.

Ravnateljica Doma, Kristina Klobučarić istaknula je da je Dom kao ustanova iznimno zainteresiran za sadržaj projekta jer on u dnevni raspored štićenika donosi novu kvalitetu i novi sadržaj koji je kompatibilan sa samim programom Doma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije