Hrvatska volontira: Zajednici poklonjeno 45.527 volonterskih sati!

Šestodnevna manifestacija “Hrvatska volontira” ove je godine nadmašila sva očekivanja; brojni pojedinci, organizacije civilnog društva, udruge, institucije i tvrtke pridružile su se manifestaciji, a sve u cilju promocije i razvoja volonterstva u Hrvatskoj.

“Hrvatska volontira”, manifestacija koja je ove godine održana u razdoblju od 19. do 24. svibnja 2014. okupila je 249 različitih organizacija i udruga te 6.188 volontera koji su kroz 317 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 45.527 sati, a sve u cilju promocije vrijednosti volontiranja kao građanske vrline i navike srca!

S obzirom da se ovogodišnje izdanje manifestacije ”Hrvatska volontira” odvijalo u svijetlu poplava koje su pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje, velik broj planiranih volonterskih aktivnosti preusmjereno je na organiziranje i slanje humanitarne pomoći za krizna područja.

Akcije poput druženja s gluhoslijepim osobama, čišćenja i uređenja prostora namjenjenih djeci i mladima, prezentacije volonterskih klubova osnovanih u srednjim školama samo su neke od aktivnosti kojima je postignut cilj ovogodišnje manifestacije – volontiranje mladih ljudi o čijim vrijednostima, pogledima i stavu ovisi izgled našeg budućeg društva.

U slanju ovogodišnje poruke podržao ih je predsjednik Republike Hrvatske, kao i donatori projekta ”Pokreni sebe, promijeni svijet” financiranog putem programa IPA 2010 – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija Europske unija, Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade RH. Ponosni su na činjenicu da je u manifestaciji sudjelovalo 86 srednjih škola i drugih odgojno-obrazovnih ustanova za mlade iz čijih se formalnih i neformalnih volonterskih klubova uključilo više od 1800 volontera.

Detaljan opis svih održanih aktivnosti popraćen s mnoštvom fotografija i informacija s akcija diljem Hrvatske pgledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije