U Donjem Vidovcu održan “Festival folklora i tradicije Vidovo 2014”

Svi ljubitelji kulture i tradicije imali su prilike u subotu, 14. lipnja uživati na “Festivalu folklora i tradicije Vidovo 2014” koju je, uz Dane općine organizirao KUD Donji Vidovec u suradnji s Općinom i mjesnim udrugama.

Tog su dana u Donji Vidovec stigli gosti iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. U prijepodnevnim satima na rijeci Dravi održana je prezentacija ispiranja zlata, organiziran je posjet župnoj crkvi i kuriji u kojoj se nalazi etno muzej.

U popodnevnim satima održan je mimohod s oko 250 sudionika nakon kojeg je na velikoj pozornici kod Doma kulture započeo program u kojem su sudjelovali: Mažoretkinje Nyirbator (HU), KUD “Donji Vidovec” (HR), FA Emona Ljubljana (SLO), KU Kloštar Podravski (HR), HKDM Ljubljana (SLO), Pjevačka skupina Serdehelj (HU), KUD Sveta Kata Zemunik (HR) i KUD I. M. Kantor Sveta Marija (HR).

Međunarodni festival je otvorio načelnik Josip Grivec, a nazočnima su se obratili saborska zastupnica Sunčana Glavak, predsjednik KUD-a Nikola Matulin, Vidoslav Bagur, suradnik Međunarodne smotre folklora u Zagrebu i Peter Han, jedan od idejnih začetnika ovog projekta. Veliki broj gledatelja gotovo tri sata uživao je u odličnim koreografijama, pjesmi, plesu i narodnim nošnjama.

Druženje je nastavljeno uz zabavu i svirku grupe Oaza. Manifestacija “Festival folklora i tradicije Vidovo 2014” se održava u okviru proslave Dana Općine Donji Vidovec i zaštitnika mjesta svetog Vida, a dio je međunarodnog projekta festivala u okviru Odjela za međunarodnu suradnju i kulturu u EU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije