Maturalac: Španjolska je najpopularnije odredište međimurskih učenika

Španjolska je najpopularnije odredište međimurskih učenika za maturalna putovanja! U četiri od sedam srednjih škola u Čakovcu i Prelogu učenici i njihovi roditelji odlučili su se za neko od španjolskih ljetovališta, a usput će posjetiti i Italiju, te Francusku.

Hrvatsku je odabrala samo jedna škola, a najskuplji aranžman imaju učenici Ekonomske i trgovačke škole, koji će za osam dana Pariza i Amsterdama izdvojiti 3530 kuna.

– Kod nas je praksa da razrednik roditeljima podijeli upitnike s iznosima koje su spremni izdvojiti za maturalac. Mogu anonimno zaokružiti tisuću, dvije ili više od tri tisuće kuna. Tako nam dva odjeljenja putuju u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Dubrovnik za 2590 kuna, a ostali u Pariz i Amsterdam za 3530 – kaže ravnateljica Bosiljka Vinković-Kukolić. U Španjolsku putuju na tjedan dana i učenici trećih razreda Graditeljske škole Čakovec, a cijena aranžmana je 2970 kuna.

– To je treća godina zaredom da se putuje u Španjolsku. Lloret de Mar, u kojem se boravi četiri dana, bio je na zlu glasu kao leglo kriminala i droge, no policija je to raščistila, organizirali su i patrole policajaca u civilu. Nikakvih problema dosad nismo imali. Vrlo sam stroga po pitanju alkohola – ističe ravnateljica Srebrenka Pongrac. Prije Španjolske u toj su školi bila popularna putovanja u Češku. U Češku, Slovačku i Austriju ove godine putuju samo učenici Srednje škole Prelog, koji za šest dana plaćaju 2200 kuna.

U Gimnaziji Josipa Slavenskog izabrali su Italiju, Francusku i Španjolsku. Obići će, uz ostalo, Rim, Padovu, Avignon, Barcelonu, Monako… Cijena je od 3050 do 3300 kuna, ovisno o dodatnim sadržajima. Putuje se autobusom i brodom. Sličan aranžman izabrali su i u Srednjoj školi Čakovec, gdje je cijena 3000 kuna.

Učenici Tehničke škole Čakovec također putuju u Španjolsku. Već godinama učenici Gospodarske škole putuju po Hrvatskoj, i to jedini u Međimurju. Ove godine izabrali su Makarsku rivijeru, točnije Gradac. Za pet dana cijena je 1690 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije