Vrapčići na nezaboravnom izletu u prirodi

Svake godine, krajem pedagoške godine,predškolci Dječjeg Vrtića “Vrapčić” idu na izlet. Obzirom da Vrtić odnedavno ima status Eko škole, organizirali su u suradnji s “Međimurskom prirodom”, javnom ustanovom za zaštitu prirode, posjet djece Centru za posjetitelje u Križovcu te Regionalnom parku Mura-Drava u Međimurskoj županiji.

Naši mali “vrapčići”, osim što su upoznali ljepote našeg kraja, saznali su i detaljnije informacije o prirodi Međimurja kroz multimedijalno predavanje i film o Regionalnom parku Mura-Drava. Svake godine u Centru za posjetitelje predstavljena je i tematska izložba iz zaštite prirode, a ovogodišnja izložba tematizira povezanost poljoprivrede i zaštite prirode s obzirom da je godina 2014. proglašena Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Po dolasku u Križovec djecu su dočekali “čuvari prirode”- zaposlenici Centra koji su na djeci primjeran način prenijeli nove spoznaje i iskustva o međimurskoj prirodi. Velik oduševljenje za djecu bio je i Hotel kukaca postavljen u dvorištu Centra.

Nakon kratke okrepe, izlet su nastavili u Regionalnom parku Mura-Drava na “Mrtvici” rijeke Mure. Okruženi biljem i glasanjem životinja o kojima su slušali prije toga doživjeli su i uživo svu ljepotu prirode i postali dio jednog eko okruženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije