U Kraljevu vrtu započinje ciklus ljetnih kulturnih događanja

U srijedu 11. lipnja, u Kraljevu vrtu u Čakovcu započinje ciklus ljetnih kulturnih događanja pod nazivom SRK umjetnosti. Svrha tih manifestacija je popularizacija umjetnosti i umjetnika, otkrivanje umjetničkih talenata, poticanje osobnog kreativnog nadahnuća i izražavanja kroz sliku, riječ ili kip (SRK).

SRK umjetnosti će se provoditi kroz nekoliko podmanifestacija, poput Dopustite da se predstavim, Kraljevih ljetnih večeri i Kraljevih kreativnih radionica. Prva u nizu tih podmanifestacija – Dopustite da se predstavim – počinje već ove srijede u 11 sati kada će se u Kraljevu vrtu predstaviti akademska kiparica Vesna Osojnički.

U ugodnom hladu starih Kraljevih voćaka, ispod kojih će izložiti devet svojih skulptura od keramike, umjetnica će okupljenoj publici govoriti o svom životu, školovanju i umjetničkom stvaralaštvu.

Druženje s Vesnom Osojnički i njezinim skulpturama jedinstvena je prigoda da se duhovno približimo vrijednostima istinskog umjetničkog nadahnuća i stvaralaštva, kako bismo te vrijednosti u konačnici naučili razlikovati od naplavina pseudovrijednosti kiča i neukusa koje zauzimaju prostor i krnje ugled stvarnim umjetničkim ostvarenjima i istinskim umjetnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije