Nobilis obilježava Svjetski dan zaštite okoliša i Dane otvorenih vrata

Zaštitarsko – ekološka organizacija Nobilis sa svojim aktivnostima uključuje se u obilježavanje  Svjetskog dana zaštite okoliša (05.06.2014.) te Dana otvorenih vrata udruga (05.-07.06.2014.).

Dane otvorenih vrata udruga održava se u organizaciji Ureda Vlade RH za udruge, a cilj mu je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih te otvaranjem vrata udruge u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima.

Zaštitarsko – ekološka organizacija Nobilis također se pridružuje obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga. Na adresi udruge (A. Schulteissa 19, Čakovec (barake) građani će dana 5. lipnja u terminu od 10 do 15 sati moći posjetiti udrugu.

Uz kekse, sok i ugodno druženje građanima će biti predstavljen dosadašnji 20-godišnji rad udruge Nobilis te će im ujedno uz letke i edukativne materijale udruge Nobilis, biti dodijeljena Putovnica za Dane otvorenih vrata udruge koje dodjeljuje Ured Vlade RH za udruge.

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, u četvrtak 5. lipnja međimurski župan Matija Posavec organizira prijem za međimurske eko oskarovce, među kojima je i Nobilis. U petak 6. lipnja u 10 sati udruga Nobilis će učenicima Osnovne škole Domašinec održati predavanje na temu “Digni glas, a ne razinu mora”. Učenicima će se uz pomoć kratke prezentacije te edukativnih crtanih filmova nastojati približiti jedan od gorućih problema današnjeg doba, klimatske promjene.

Svjetski dan zaštite okoliša utvrđen je od strane Ujedinjenih Naroda 1972. godine kako bi se obilježilo otvaranje Stockholmske konferencije o čovjekovu okolišu. Prvi Svjetski dan zaštite okoliša održao se 1973. godine te se od tada održava svake godine (5. lipnja) s ciljem podizanja svijesti o potrebi da se pozitivno djeluje na okoliš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije