Lumini uručio vrijednu donaciju Općoj bolnici Varaždin

U utorak 3. lipnja izvršena je primopredaja donacije Lumini centra kojom je Općoj bolnici Varaždin osigurana oprema ukupne vrijednosti 20.000 kuna. Riječ je o medicinskim aparatima koji su potrebni u neonataloškim odjelima te su namijenjeni djeci u prvih šest mjeseci života.

Tim povodom Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin izjavio je: “Bolnica ima 1.600 zaposlenika, 5 službi i 36 odjela od kojih je jedan neonatološki kojemu ova oprema puno znači – iz invazivnog se prelazi u neinvazivno. S obzirom na krizu u zdravstvu, većina regularnih sredstava ode na aparaturu bez koje se stvarno ne može, a za ovakve vrste aparata nikada se nema sredstava.

Takva vrsta aparata uz to se i često kvari i mora se često mijenjati. Dosad smo se snalazili posuđujući od drugih odjela što nije baš preporučljivo. Stoga nam donacije ovog tipa jako puno znače.” Sam značaj aparata i njihovu uporabu istaknula je dr. med. Karmen Magaš, voditeljica medicinskog odsjeka za novorođenčad i nedonoščad:

– Pulsni oksimetar je aparat koji kontinuirano prati preko kože akciju srca djeteta, kisik u krvi i prokrvljenost. Njegovom upotrebom se izbjegavaju bolne procedure te se neinvazivnom metodom dolazi do podataka. Inhalator pomoću kisika unosi u organizam ljekove koji olakšavaju disanje, a koristan je u raznim situacijama, kod aspiracije plodne vode, upale pluća i sličnih zdravstvenih problema. Najčešće od ovih bolesti obolijevaju djeca u prvih šest mjeseci života dok im je oslabljen imunitet – rekla je Magaš.

Važnost doniranja sredstava Općoj bolnici Varaždin istaknula je Alenka Cigrovski, marketing menadžerica Lumini centra: – Današnja je donacija možda malen, ali iskreni doprinos liječenju djece, najmlađih članova našeg društva na kojima u konačnici svijet ostaje. Veseli nas što smo pridonijeli unaprijeđenju lječenja malih pacijenata, a vjerujem kako ćemo pomoći i osoblju bolnice u svakodnevnom radu.

Ujedno, ovom donacijom još jednom potvrđujemo našu dugoročnu opredjeljenost i posvećenost našoj lokalnoj zajednici – kazala je Cigrovski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije