Srebrna plaketa u Šibeniku za Pjevački zbor Josip Vrhovski

Pjevački zbor Josip Vrhovski održao je u svibnju dva značajna nastupa. Sredinom svibnja gostovao je u Zemunu u katoličkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Suradnja s tamošnjim zborom nastala je uz poticaj nekolicine entuzijasta koji su odlučili spojiti dva zbora te pjesmom i glazbom potaknuti na suradnju i daljnje druženje zborova. Kako se u vrijeme gostovanja PZ Josip Vrhovski Srbija borila sa velikim poplavama, koncert je na kraju bio humonitarnog karaktera jer je tamošnja katolička zajednica odlučila sav dobrovoljni prilog dati za stradale u poplavama.

Slijedeći, bitniji nastup PZ Josip Vrhovski održan je u Šibeniku, točnije natjecanje Adria Cantat koje se ove godine održava prvi puta i na koje se prijavilo 18 zborova iz Hrvatske. Cilj natjecanja je da ono postane međunarodno, a sami organizatori oduševljeni su odazivom i brojem prijava zborova. PZ Josip Vrhovski natjecao se u kategoriji domaće folklorne glazbe u kojoj je osvojio srebernu plaketu.

Ponosni i zadovoljni svojim nastupom pjevači su se vratili u Međimurje, te nastavljaju marljivo s probama za slijedeće nastupe i natjecanja. U lipnju će održati još jedan nastup u sklopu Europskog projekta “Europa za građane – susret građana prijateljskih naselja” u Mađarskoj, a nakon kratkog ljetnog odmora nastavljaju s probama za gostovanje u Brežicama i Ravnoj Gori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije