Čitatelj pita: Zašto je Općina G. Mihaljevec “pala” u informativnu blokadu?

– Jeste li pogledali “novu” internet stranicu Općine Gornji Mihaljevec? Smijurija. Gotovo tri mjeseca imali su ugašenu stranicu (pisalo je “u izradi”), a sada je opet aktivna ona stara stranica. Uspjeli su postaviti tek nekoliko novih dokumenta. Izgleda da su izgubili vuru i kompas.

U svibnju 2014. godine objavljuju odluke iz lipnja i listopada 2013. godine (kakva ažurnost), dok recimo o izmjenama prostornog plana na webu nije bilo ni riječi, a trebalo je biti objavljeno. Zašto nije? Da telefonski izvršim uvid u prostorni plan? Kao da smo u srednjem vijeku!  –pita se čitatelj (podaci poznati uredništvu) koji se obratio u našu redakciju. 

Naglašava da ni nakon intervencije povjerenice za informiranje nisu objavili sve informacije koje bi po zakonu trebali objaviti, te će najvjerojatnije protiv općine i odgovornih osoba biti pokrenut postupak prema članku 62. Zakona o pravu na pristup informacijama.

– Ne znam zašto gospoda Petković i Resman nešto ne pokrenu po pitanju bolje informiranosti. Nema više ni novina Mihalovčan. Za naknadu od 3000 kuna koju prima u općini nasuprot plaći nešto većoj od 2500 kuna koju prima kao direktor servisa za knjigovodstvo, načelnik bi možda više trebao raditi na općini jer doma zarađuje manje nego na općini (usput podaci iz imovinske kartice vrlo su zanimljivi).

I na kraju, ne može mi nitko reći da je u današnje doba potrebno nekoliko mjeseci da se izradi internet stranica i popuni potrebnim sadržajem. Čisti šlamperaj! – konstatirao je na kraju.


Goran Lovrec: Internet stranice se nadopunjuju

Odgovore na ova pitanja potražili smo kod načelnika općine Gornji Mihaljevec Gorana Lovreca koji nam je rekao kako se internet stranice općine Gornji Mihaljevec još uvijek nadopunjavaju kako odlukama tako i drugim informacijama pa i odlukama od prijašnjih razdoblja kojima je mjesto na internet stranicama. Što se tiče lista Mihalovčan, kaže da nedostaje materijala potrebnog za popunu jednog broja lista.

– Napominjem kako su zamolbe za materijale Mihalovčana u nekoliko navrata upućene kako predstavnicima mjesnih odbora tako vijećnicima, udrugama, društvima i ostalima na području općine ali nažalost bez povratnih informacija. Novi broj Mihalovčana u manjem broju stranica sigurno će izaći tijekom lipnja. Nažalost, izjave čitatelja glede naknada i plaća ne bih komentirao, niti se spuštao na njegov nivo – odgovorio je načelnik Lovrec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije