Učenici Graditeljske škole slikajući prikupili materijal za školsku radionicu

Brojnim događanjima u sklopu ovogodišnje proslave Dana grada Čakovca, 29. lipnja likovnim performansom  pridružili su se i učenici Graditeljske škole Čakovec pod vodstvom svoga predavača, akademskog slikara Krešimira Hlebeca.

Na Trgu Republike toga su dana svojim sugrađanima i posjetiteljima Grada predstavili svoju kreativnost i likovno umijeće, slikajući na temu  prepoznatljivih i povijesnih simbola grada Čakovca. Prolaznike, a najviše djecu razveselili su i tzv. body paintingom, oslikavajući im lica i ruke  željenim motivima.

Performans je imao i edukativno – informativan značaj.  Naime, učenici su, uz pomoć  promotora i savjetnika BAT-a, zainteresirane građane informirali o inovativnim materijalima u građevinarstvu te dugoročnim prednostima energetski učinkovite gradnje.

Slikanjem na izloženim površinama započeli su već 17. svibnja ispred prodajnog centra BAT, a dovršili ga na Danima otvorenih vrata Graditeljske škole 30. i 31. svibnja. Svakako treba napomenuti da su učenici ovom akcijom  prikupili podosta soboslikarskog i građevinskog  materijala za ovaj  performans, za  praktičanu nastavu u školskoj radionici, ali i za predstojeće maturalne radove.

Za potporu i dobrodošao materijal i ovom prigodom zahvaljuju velikodušnosti BAT-a, JUB-a, Samoborke, Lakme, Lasselsberger – Knaufa te čakovečkim tvrtkama Đurkin i Galerija sjever.

Najnovije