Knjižnica i čitaonica Prelog u humanitarnom projektu Žena ženi

Za pokretanje inicijative Žena ženi u Hrvatskoj “krive” su dvije nastavnice, Osječanka Ivana Kovač, nastavnica engleskog i njemačkog jezika u OŠ “Tin Ujević” i Vukovarka Lilijana Radobuljac koje su osnovale hrvatsku grupu Žena ženi. Koordinator akcije je Knjižnica i čitaonica Vukovar. 

Cilj je bio okupiti par stotina žena koje bi osigurale humanitarne pakete za žene sa poplavljenih područja. Tih očekivanih par stotina žena vrlo brzo se omasovilo i postalo grupa na Facebooku od preko 30.000 žena iz cijeloga svijeta. Tu su žene iz svih dijelova Hrvatske ali i žene sa svih kontinenata koje žele i na ovaj način pomoći ugroženima.

Do sada je na lokacije koje su označene za skladištenje pristiglo na stotine paketa koji će ovih dana biti podijeljeni. Zamišljeno je kako svaki od tih paketa sadrži proizvode poput gelova za tuširanje, šampona, sapuna, četkica i pasti za zube, higijenskih uložaka, tampona, spavaćicu… Žene su zamoljene da u svaki od tih paketa stave i jedno pismo podrške koje bi onima sa poplavljenih područja pomoglo da prevladaju teškoće u kojima su se našle ali i da vide da nisu ostale same.

U akciju se uključila i Knjižnica i čitaonica Grada Preloga koja je ponudila voljnima skupljanje paketa u prostorima knjižnice, a svakom doniranom paketu, Knjižnica je donirala “hranu za dušu” tj. knjigu. Akcija je trajala od ponedjeljka 26. svibnja do petka 29. svibnja.

U točno 4 dana skupljanja, u Knjižnicu je zaprimljen 21 paket, zamotano ih je 19, potrošeno je 8 rola ukrasnog papira i 2 selotejpa, donirano je 19 knjiga i otposlano 55 kg i 448 g ljubavi, pažnje, pozitivnih misli i dobrih emocija našim ŽENAMA! 

Ovim putem zahvaljujU svim ženama koje su sudjelovale u akciji, te naravno strpljivim poštaricama u Pošti u Prelogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije