Kazališni amateri iz Međimurja na završnici osvojili tri nagrade

Svečanom završnicom u Slavonskom Brodu završen je ovogodišnji 54. Festival hrvatskih kazališnih amatera.

Međimurski predstavnici KUD “Općine Donji Kraljevec” i KD “Štolcer” iz Čakovca izvedbom svojih predstava “Možima na komedijo, ženama na zdrovje” i “Se bu dobro mamika” dokazali su visoku kvalitetu kazališnog djelovanja međimurskih kazališnih amatera.

Osvojene su tri od ukupno devet nagrada koje su se dodjeljivale, a nominacije su pokazale da su naši ovogodišnji predstavnici odradili izuzetan posao. Nagrada za “Njegovanje kulturne baštine” pripala je KUD-u “Općine Donji Kraljevec”, Željka Grahovec iz KD “Štolcer” osvojila je nagradu za najbolju sporednu žensku ulogu, Kristina Štebih iz KD “Štolcer” osvojila je nagradu za najbolji amaterski dramski tekst, a u istoj je kategoriji Sanja Rašan zaslužila nominaciju.

Obje predstave nominirane su u kategoriji najbolja predstava 54. Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Najbolja predstava ovogodišnjeg 54. Festivala hrvatskih kazališnih amatera je predstava “Na pučini” u izvođenju Scene Sisak.

– Uistinu je to bio poseban osjećaj ponosa i sreće, biti u tom trenutku tamo i sudjelovati u dodjeli nagrada. Iskrene čestitke i KUD “Općine Donji Kraljevec” i KD “Štolcer” – rekla je Mirjana Hržić, predsjednica Odbora kazališnih amatera Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije